tingkatkan trafik!

banner

The Avengers Superb Mantopp!


Assalammuaikum readers, tersangat lah baik tuan belog ini.. satu bulan satu  post pemalas betul nak update.hehehe..sabtu lepas lepas habis pergi ujian medsi terus pergi layan cerita avengers.Memang mulanya ikutkan nak layan battleship,tapi 'adik kandung tersayang lah sangat' dah tengok pulak..tak pasal-pasal kena lah berkorban....Korang dah tengok cerita nie? Sape dah tengok angkat tangan. ok, tak ramai pun yg dah.*ceh! mcm nampak ja..hehe. Masa saya tengok movies ni, memng penuh panggung tapi nasib dapat seat strategik boleh tengok my Captain America yang memang cute.hehehe...*asek bisik kat kawan sebelah, "Esah, captain america kacak kan?"..hehehe...


Sumber gambar, Uncle google.


  Semua sempoi habis sebab gelak kuat2 pastu bila ade scene org jahat kena bantai, ada yg tepuk tangan ada gak yang terjerit-jerit *tu saya lah..emo sangat. memang layan habis la movies ni. Movies ni saya kategorikan sebagai 'must watch'. Filem yang merupakan arahan  joss whedon ni padat dan lengkap. director  ni memang pandai susun scene supaya dalam satu scene tu ada banyak reaction. Korang kena tengok masa loki kena hentam dengan hulk. hehehe.I memang suka scene nie.Cerita dan dialog tak der lah meleret-leret memang sempoi dah geli hati.Iron man masih tetap dengan perangai berlagak dia..tapi memang giler lah si stark nie.Kurasakan dia seperti mekanik shj dalam cerita nie.hehehe Sepanjang cerita penuh dengan dialog yg best.'oh mak jenah',  'Dewa lembik'. Bila scene yang lawan-lawan memang ade cuak siap macam nak tolong sekali jer.ceh! perasan sungguh... 




MVLFFLLC / Marvel



Sipnosis
Loki, adik kepada Thor muncul kembali untuk memburu senjata baru yang akan membuka dimensi membolehkan bala tenteranya muncul menakluk Bumi. Dengan kelebihannya, Loki telah berjaya memukau Clint Barton atau Hawkeye untuk menyebelahi pihaknya.
Untuk menghadapi ancaman ini, Nick Fury (Samuel L. Jackson) telah meminta bantuan Dr Bruce Banner, Steve Rogers dan Tony Stark untuk membantu memburu Loki.
Mereka kemudiannya disertai Thor yang pada masa yang sama turut memburu adiknya. Konflik kemudian berlaku apabila masing-masing bertelagah terhadap kepentingan tersendiri. Pertelagahan antara mereka sememangnya merupakan perancangan asal Loki kerana dengan ini dia dapat mengalihkan perhatian barisan wira tersebut dari mengganggu misinya.
Mampukah barisan superhero tersebut merupakan konflik mereka dan memfokuskan kepada ancaman Loki yang semakin hamper mencapai cita-citanya menakluk dunia?

Stark, awak jangan nak action sangat lah..hehe


 Cerita combination superhero macam nie memang best. harap-harap lepas ni si joss  tambahkan   lagi superhero mcm superman, spiderman, fantastic four dan lain lain lagi mereka bergabung kasik meletop!.hehehe kalau nak guna superhero Malaysia pun boleh gak!..si cicak man..hehehe...
akan ku usulkan..hehehe


Ok nie trailler Avengers,jom review dulu...








PSSSSttttt:- Saya rase cerita nie tak payah guna polis ker rela ker apalagi tentera..Mereka adiwira ber5 dah cukup..hehe...My adik tanye..Kak, kenapa Power Rangers tak der dalam filem nie??..**Blurrppp.....

2 comments:

Qaseh Puteri said...

Hai cik Tassa.. i gelak la bace cerita u ni..hehe apa pun i suke dgn Iron man yang sentiasa menjadi technician yang berjaya..nantikan kemunculan i yek..

tassyanatassya said...

hahaha....
wah cik esah pun nak join group avengers ker??..agak-agak watak ape yerk yang sesuai untuk u??? hurmm....
rase i tukang kaunselor untuk loki pun ok gak....hehehe...

supermak nak join avengers..kena minta royalti nie..hehehe..
terkejut mak-mak kat msia nanti..haha