tingkatkan trafik!

banner

AN EVENING IN PARIS ?? EH ?? KELLIE"S CASTLE LAH...


Explore journey bersama geng-geng pengawas...
ke Perak...negeri penuh bersejarah...
byk jugak tempat yg we all's pergi...
tapi kali nie nak post Kellie Castle dulu.....


kenapa saya teruja sgt nak cerita tempat nie???
sebab tempat nie penuh dgn sejarah..
wah!,,memang bangga lah dah jejak ke sini..
hehe..kome-kome sume dah kesini belum??
hehe..
sekali pandang macam dah smpi Paris...
oh tidak!...sama sekali.
we all's still di m'sia..
haha..
Bangunan ni terletak kat  tepi jalan jer.
Simpang Pulai ke Batu Gajah...
Menarik bangunan peninggalan sejarah ni...

sebelum kami start..menerawang..kami pose dulu!...haha...






Bangunan ni di bina oleh William Kellie Smith seorang peladang getah terkemuka British. Apa yang menarik, bangunan Kellie's ni adalah bangunan pertama yang mempunyai lif yang pertama di Tanah Melayu... Walaubagaimanapun, bangunan ni tidak sempat disiapkan apabila Kellie Smith meninggal dunia... Jadi, apa yang kita lihat adalah bangunan yang belum siap di bina... 

nampak macam ape pokok nie??hehe..
 
credit to nina..i copy dari u tau!..haha

Runtuhan bangunan berwarna kuning tu adalah tempat tinggal keluarga Kellie's dan akan berpindah ke Kellie's castle apabila ianya siap di bina, dan gambar di atasnya adalah Kellie's Castle yang sedang di bina. Ha... Nak tau lagi sejarah dia baca kat sini meyh...


ini lah kami yang tak sudah..sudah berposing..hehe 
terserlah keriangan anda semua!...oh!..kenapa tiada saya??sebab i takot gayat....hehe





Nice View!....  
 
Lepas pegi Kellie's Castle ni...
We all's  pergi plak Gua Tempurung... 
Nanti saya cerita kemudian... 
Ni kiranya penjelajahan satu Perak lah..haha...




***Pssstt...Saya sudah berangan-angan nak shoot Post-Wedd Portraiture at Kellie’s Castle!!..hehe...
      semoga impian jadik kenyataan..! wahh!!...hahaha... 
        amcam Cik aisha dan cik  hawa




















































2 comments:

aishah rahmany said...

berangan lebih la kawan..kah3... pastikan anda yg paling cantik berlatar belakangkan keliie's castle dengan gaun penganin yg elegan..ngahaha..

tassyanatassya said...

kita nantikan yerk cik aisha..haha