tingkatkan trafik!

banner

Krisis di Mesir??

bergini ker keadaan mereka disana??


bila tengok berita tentang krisis di Mesir...
hati mula rasa tak sedap...
warrgh!...mcm mana dengan Abang saya kat sana?
ibu adalah orang yang paling risau...
tak senang duduk dibuatnya..
apa tak nya,mesej tak berbalas,
tak der kabar berita dari sana..
tapi kat tv,heboh mengatakan
 keadaan semakin teruk
dan tak ada tanda-tanda mesir akan aman..




bila tengok keadaan macam nie...rasa macam nak suruh abang balik sekarang jugak!...
tak mo abang saya apa-apa kat sana...
Pagi semalam, bila dengar ada pelajar kita
 kat daerah Tanta, Mesir
 yng cedera akibat kena tembak dengan peluru getah..
ibu cepat-cepat call abang...
masa tu dah gelabah lah sngat...
tapi...
bila call si bujang teruna ibu saya tu..
tau apa dia jawab,,,

ibu: abang ok tak?..tengah buat apa nie??

abang: ok.Tengah tidur nie...

Ibu :hah??tidur...kata huru hara kat sana..sempat lagi kamu tidur,

Abang:alah,huru hara tu malam la,sekarang tidur dulu...

wah~wah masih sempat bersenang lenang nie orang...haha

Ibu:dengar katanya ada pelajar Malaysia yang kena tembak  dengan peluru getah,betul ker?..

abang: ha.ah semalam, tapi padan muka dia saper suruh dia
          gatai-gatai nak gi tengok orang perang perang..kan dah kena tembak..seorang kena   tembak kat kaki,seorang lagi kena kat mata....

ibu :makan cukup tak??

abang: ada lah kita stand by telur satu papan...

Ibu:tapi abang selamatkan.tak der apa-apa??

Abang: ibu tak payah risau,abang ok.Abang kan hero!.....abang sempat
amek gambar kat keta kebal tau!...
                                                  
 ~wah!..ayat tak boleh belah abng saya..tergelak-gelak kami kat rumah..macam hebat sangat sje...tapi bila dengar macm tu,,baru lega hati kami....

Rusuhan dan darurat di Mesir yang berlaku sekarang disebabkan puak anti kerajaan yang dipimpin oleh Hosni Mubarak..


Sila lawati fanpages facebook
Untuk pengetahuan, blog ini bukan diwujudkan untuk menyalahkan pihak kerajaan semata2 tapi memohon bantuan daripada pihak kerajaan..
Kira2 11,000 rakyat Malaysia di Mesir dan sebahagian besar adalah golongan pelajar..
**psstt...
dengar-dengar kerajaan nak provide kan Kapal laut TUDM untuk pelajar di Mesir...
Insyaallah menjadi yerk....

3 comments:

aishah rahman said...

wah..hebat..org tga rsau keadaan kat sane, abg akak le relex jek..

sweettaurus_83 said...

hahaha..our hero is the best!~

tassyanatassya said...

aisha:..abang saya memang bergitu..
macam betul jer dia..hntah-hntah disana siap sembunyi bawah kerusi dengar bunyi bom..hehe..


sweettaurus:itu ajer hero yng kita ada~..hhaa