tingkatkan trafik!

banner

~keluarga buccukk~


hah....kali nie nak citer aper?...
ok kali nie akuu start dgn family aku.Family aku ada 6 orang semua.. ada songeh2x masing2x...ngeh2x...first akan ku mula dgn sarjan kami...jeng..jrng..jeng...
Mohd Rais Bin Yahman...amacam? hensem x?..hensem..hensem jgn sesekali kata x...kerna itu bapak ku...satu-satunya abahku...abah aku ni addict giler dgn semua yng besar..semua dia nak yng besar.Kereta mau besar,rumah mau besar.senang citer semua dia nk yng besar-besar.kekadng abah siap gaduh dengan ibu coz ibu x makan ikan-ikan yng besar..hehehehe...(alah..gaduh-gaduh sayang...hehehe...)pernahkan,aku tanya kat abah aku,
"rase macam nk amek driving license lah,senang ckit..boleh drive kalo abah kerja.."
tahu apa abah balas...
"hah,,baguslah,nanti abah tukar volvo abah tu jadik auto senang cket tok tasya bawak jejalan..."


hah???bawak volvo....mak aiii..besaq gedabak tu suruh aku bawak...kang nanti keta tu jalan sendiri aku dok tengok jer tanpa kata apa-apa...hehehe...
hahaha..abah-abah...aku x seberani mu nk bawak keta yng mcm kapal laut bunyi enjinnya...hehehe...



hah....yng ni pulak ibu kami yng paling kami sayang...Saimah Sapan..comel x??..comel-comel...hehehe...kami berempat nie kan rapat sangat ngan ibu...kalo susah mesti carik ibu.kao senang x pulak dok mencarik..hehehe...ibu nie aku memang tabik paling tinggi lah kat dia.. ape tidak nya dia boleh ajar ngaji dari pagi sampi malam..x benti-benti.. murid dia kalah cikgu kat sekolah tu...100 orang sehari..giler lah x tau penat apa?..asal ada orang baru nak masuk ngaji dia mesti kata boleh,x pernah dia kata x...sampi ada satu budak nie giler nak ajar punya susah x masuk-masuk sekrang dah hebat dia ber tok guru dengan ibu...ibu jenis yang cool tau..so bebudak semua suka kat dia..dia marah-marah pun budak ngaji tetap melekat kat dia...bukan ajer ngajar ngaji,malam pulak ada kelas solat pulak..memang x tau penat lah....itu x pe...kadang-kadang kalo orang anta kain suruh upah jahit pun dia ambil...haiyyak!! kaLO aku lah dah lama aku tolak...hehehe...dia kata selagi tuhan kasik kita rezeki amek ajer jgn tolak.kalo tuhan dah x nak kasik baru ler sibuk nak mintak-mintak...
memang rezeki ibu tu lah....hehehehe....


ok sekanrang citer tentang satu-satunya kakak ku....kuing2x.....Siti Arnina...
tu nama dia...kita panggil dia kak nyna...dia nie giler addict dgn sains...x macm aku..x boleh tengok sains nanti boleh mereng..hehehe,,,kakak aku kata dia paling comel dalam family...yer ker???tp dia sbnrya x tau yng aku sebnarnya paling comel..hehehe.....(x mo cakap byk..nanti dia samamn x dapt den nk menx-mnx kat dia lagi...hehehe)...kak nyna skrng kerja kat KL..kat HUKM...hah..orang kalo cakap kerja ospital mst ingat doktor kan??...hehehe..tp sbnarnya kuli jaa...hahahaha..
hai kak,,,,bila kamu mau naik jd bos...hehehehe....
akak aku satu-satu nie lAIN CKET,,,,ni cepat hangin..x tau angin mana yng slalu dok ikot dia...ada jer x kena habis lah perang dunia kembali..hehehehe....
tp dia ni baik tau..x pernah berkira ngan adik dia..terutama aku lah....
aku selalu jer mnx dia..hehehe..yerlah dia dah kerja..duit asek massyyukkk jer hehehehe...aku pun apa lagi sebat lah gaji dia..ngeh..ngeh..ngeh....9x guna punya adik)....



Ok-ok..lanie turn abang aku satu-satnyer....jeng-jeng-jeng...Mohd Mikail Bin Mohd Rais..
dia nie sakng study kat mesir,ambil bidang agama,baguih lah ada jugak hero kami yng boleh melindungi kami di akhirat kelak..hahaha....tp tu lah jauh sgt..susah nk balik sini..balik sini pun bila perlu jer..kesian dia...hahaha...dia ni diam siket x byk cakp.tp kalo dah setart gaduh dgn dia,habih lah semua puting beliung dia panggil...kalah deh!..hohoho..abang-abang..tp dia best..cool man..hehehe,,,
puji ada makna...keh-keh..balik sini, bak mai rantai berlian satu..hik2x..




ok-ok sumer siap sedia!....kali aku pulak nk citer pasai diriku...jom-jom aper lagi akan ku lambung diriku setinggi-tingginya!..hahaha..
saper lagi nk puji kalo bukan kita sendiri..betol x?...kalo orang nk kata masuk baku angkat sendiri pun pedulik happa!..hehehe...ok,,aku nie paling becok kat dalam family aku..becok bukan aper..penyeri tu..aku x da sunyi la rumah tu..hahahaha,,,,jadik tiap kali aku cakap mesti orang lain kalah...hahahaha,,,,adat lah tuh..hihihi...tgk pada appearance pulakk kan,,comel x??comel..comel(angkat sendiri..hehehe..)dan yng paling penting aku paling bertuah dalam family..sumer aku dapt...haha..ada kakak ada abang...ada adik...hehehe...tu pasai depa suma jeless kar aku..hahahaha..tp aku nie bukan nk kata aper lah..adek dan abng aku jenis segan-segan kucing bila nk cakp kat depan orang...jadik aku lah yng jadik penyelamat untu mereka...kakaka...:)


hahaha..nie adik aku paling last...tp dia yng nmpak paling besar dalam kami berempat...jadik kami panggil dia buccukk!!..sebab dia paling busuk..hahaha...
semua orang ingat dia kakak aku,,padahal dia lah yng paling kenet..hehehe,,,tp x pa lah gendut tetap comel..hehehe,,,
dia nie garang tau,x boleh orang usik sikit melenting nanti...hahaha.untuk jadik PA bagus nie badn dah macm citer bigger looser,siap kuat lagi...hehehe..ok saper nk mntak perkhidmatan boleh PM pada sayer...hehe...x kenaya aku! kang dia kejar satu kampung pancit lah....dia dapt panggilan tok PLKN tau..punya lah bangga x tau den nak habak la nie...suka dia,siap pesan nanti jengguk-jengguk lah selalu dia kat kem dangan bawak sabun boomm!..bayk cantik!!..dia kata dia boleh kurus kalo gi sana..tu yng dia suka..hahaha...tengaok lah nanti kalo makin naik jaga ko..aku yng akan trick ko kat umah..hahaha...
tp aku sayang sagt kat bucuk satu nie..hehehe..muakkksss!

itu lah kami ber6,,sentiasa syng menyayangi....sayang keluarga buccukk sangat sangat~~~