tingkatkan trafik!

banner

takziah untuk mangsa nahas ngeri di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands.


takziah di ucapkan untuk 
ke semua mangsa nahas  ngeri bas ekspress
 di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, semalam. 
 
 
REMUK...keadaan bas yang terbabit dalam nahas ngeri
di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, semalam.
 
Nie saya copy paste dekat
jer...
untuk informasi selanjutnya,
ketik link di atas tu yer, 


Kadang-kadang kita rasa kejadian seperti nie boleh di elakkan,
sedikit sebanyak kejadian nie boleh menimbulkan masalah kepada negara..
mana tidaknya...
berkemungkinan para pelancong dari luar  mula berfikiran bahawa
negara kita,Malaysia tidak selamat untuk di jadikan tempat perlancongan di sebabkan masalah sebegini...
Memang tak di nafikan,kejadian ini adalah takdir dari ilahi,
tapi kita sebagai manusia boleh mencuba sedaya-upaya mengelakkannya...
 
mayat mangsa nahas bergelimpangan
 

Dah hujung-hujung tahun ni, PDRM dah nak tutup rekod dan perangkaan kemalangan jalan raya dengan angka yang menurun untuk tahun 2010, 
tup-tup.. dengan hanya satu kemalangan saja angka dan perangkaan berubah mendadak naik sekelip mata. 
Haiyyak!..masih ingat tak kes bas pelancong jatuh gaung di Genting dulu? 
Sekarang bas pelancong jugak di Cameron pulak....
*aduhai..br berangan nak gi ke cameron highland ...
tp mmg jalan dia mengerikan berliku2..
tambah2 jalan ikut Tapah - Ringlet...huhu..


psstt**-ngeri dengar cerita macam ni,terui tukar planning tak mo gi cameron...
hihihi...

4 comments:

+akufobia+ said...

boleh je pergi.tapi hatihati.

bisikan hati said...

betul tu en.fobia+....
tapi tukar planning la...kumpul duit nak gi korea pulakkss..hehehe...
mau join??...lalala~~

+akufobia+ said...

hee.berangann.

bisikan hati said...

hihihi...
berangan boleh menjadi satu impian, en.fobia